Jon Magnus trakk fullt hus i Kulturbokhandelen i Farsund: - En god forteller

Foredrag med Jon Magnus. Foto: Kulturbokhandelen Norli Farsund.


Fullt hus i Kulturbokhandlen  Norli Farsund torsdag 28. oktober da Jon Magnus kom for å fortelle om «Brevet fra Minnesota: i skyggen av den amerikanske drømmen».

«Kjempebra» og «hyggelig kveld», var noen av tilbakemeldingene fra folk i salen.

- En god forteller - og forfatter, skriver bokhandler og initiativtaker Åshild Vere Jacobsen på Facebook og føyer til en klar anbefaling:

- Denne boka bør du lese.

- Stor stas i Farsund i går kveld. Flott mottakelse, sier forfatteren selv. Han var også innom Lista bokhandel i Vanse på veien.

Dermed er «Brevet fra Minnesota» behørig introdusert og lett tilgjengelig i kommunen som hadde en stor utvandring til Amerika etter krigen og hvor mange tok med seg Amerika hjem igjen. «Ikke bare biler, men også kultur, musikk, mat og byggetegninger til hus», som Aftenposten oppsummerte i en reportasje fra Vanse for tre år siden. Det er ikke for ingenting at det er Vanse som hvert år arrangerer American Festival Lista, siste helga i juni.  Bli ikke overrasket om du møter Jon Magnus der også.

Og vi har ikke glemt Kristiansand, Kvinesdal, Lyngdal og Risør. Du får kjøpt «Brevet fra Minnesota» der også. I Kristiansand er boka å finne hos ærverdige Berges bokhandel på Markens gate, Sørlandets eldste bokhandel, videre hos Kvinesdal Libris, hos Kenneth i Lyngdal Libris, hos Elisabeth i Norli Handelsparken og hos Lindstøls bokhandel i Risør.

På hjemvei over fylkesgrensa ble Kystbokhandelen Kragerø siste stopp med påfyll av bøker.Innehaver Åshild Vere Jacobsen i Kulturbokhandelen Norli Farsund sammen med forfatter Jon Magnus.

Dette er «Brevet fra Minnesota» 

«Brevet fra Minnesota: i skyggen av den amerikanske drømmen» er en velskrevet dokumentarbok om to norske utvandrere i det amerikanske Midtvesten. Forfatter Jon Magnus søker etter svar, også om ting det er blitt tiet om, og han pusler gradvis sammen bitene av levd liv i boka.

Bestill signert utgave direkte fra forlaget - og få boka hjem med Posten

Vi blir kjent med Ed og Esther, Eivind og Aaste som de het i gamlelandet. De kom fra fattige kår i bygda Tørdal øverst i Drangedal, på grensa mot Kviteseid. De var to av rundt én million nordmenn som søkte lykken i det nye landet i vest i årene fra 1840 til 1940. Jon Magnus løfter dem ut av glemmeboka og vever deres historie inn i det store bildet om utvandring og innvandring.

Boka er møtt med stor interesse og er omtalt blant annet i VG Helg og God Morgen Norge på TV 2.

Brevet fra Minnesota av Jon Magnus.

Intervju med Jon Magnus i lokalavisa Lister.

Kommentarer

Populære innlegg