En hyllest til bokhandlene

Eldorado i Torggata, først kino, nå bokhandel. (Foto: Trond Lepperød)

Nå når høstmørket har senket seg, kan vi trygt si det: Vi elsker bokhandlene! Vi deler forkjærligheten for bøker du kan holde i, bla i og gjerne pakke inn som en gave.

Les også: Brevet fra Minnesota - dette sier leserne

Cirka 570 år etter at Gutenberg satte standarden, velger folk fortsatt å lese trykte typer på innbundne ark mellom stive permer. Det er et format som krever litt innsats, både av oss som avsender og deg som mottaker. Bokhandlene legger forholdene til rette for det første møtet mellom bok og leser. Sett pris på dem! Bruk din lokale bokhandel! De er kulturinstitusjoner i sin bydel, by eller bygd, og bak disken er det fagfolk som brenner for jobben sin. De har kunnskapen og kompetansen som du som leser kan støtte deg til i din jakt på litterær fakta eller fiksjon og som vi forleggere lener oss tungt på når boka har nedkommet og skal møte verden. De bestiller og stabler bøker på bord og hyller og vet at dette kan være litt som kjærlighet ved første blikk: Du får øye på et bokcover i mengden, det fanger oppmerksomheten din og slipper ikke taket. Du ser på boka, løfter den forsiktig opp, blar litt i sidene og bestemmer deg for hvem du vil ta med hjem.

"Brevet fra Minnesota" på plass hos Norli Universitetsgata.

Forfatter Jon Magnus på besøk hos Kviteseid bok og papir.

Stabler med ny sakprosa hos Tronsmo, Oslo.

Akademika Bø i Sandåkergården.

Tronsmo bokhandel, Universitetsgata 12.

Ark Grünerløkka, Thorvald Meyers gate 55.

I salg nå: «Brevet fra Minnesota: I skyggen av den amerikanske drømmen»

En dokumentarbok om to norske utvandrere i det amerikanske Midtvesten får varm mottakelse hos leserne denne bokhøsten. Tidligere VG-reporter Jon Magnus søker etter svar om sin forsvunne grandonkel, også om ting det er blitt tiet om, og pusler gradvis sammen bitene av levd liv i boka «Brevet fra Minnesota: I skyggen av den amerikanske drømmen». Boka er omtalt blant annet i VG Helg og på God Morgen Norge på TV 2. Du finner boka i en rekke bokhandler landet rundt, blant annet de som er avbildet i denne bloggposten. Les mer om Minnesota-boka her.


Kommentarer