Jon Magnus på veien igjen med «Brevet fra Minnesota»

BOKFOREDRAG: Forfatter Jon Magnus.

Jon Magnus, mangeårig utenriksreporter i VG, er aktuell med «Brevet fra Minnesota». I november gjester han Sannidal, Skudeneshavn, Horten og Eidsvoll med bokforedrag om de norske utvandrerne.

Torsdag 2. november møter du Jon på Sannidal historielags høstmøte på Sannidal samfunnshus klokka 18.30. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkommen, sier arrangøren.

Fra Sannidal i Telemark går turen videre til Skudeneshavn på Karmøy i Rogaland. Her går SILK – Skudeneshavn internasjonale litteratur- og kulturfestival av stabelen 1. til 4. november. Jon står på plakaten fredag 3. november klokka 12.00 på Havn hotell. I samtale med Anette Groth skal han fortelle sin emigrant-historie om grandonkelen som dro til Amerika og hva som fikk ham til å nøste i denne historien. Klikk her for billetter til SILK-arrangementet.

SILK er en årlig festival med mål om å spre leseglede og kulturelle opplevelser for store og små. Jon Magnus får her selskap av en rekke kjente navn, blant andre Zahid Ali, Vigdis Hjort, Kjersti Strømmen, Odd Karsten Tveit, Sigbjørn Mostue, Janne Stigen Drangsholt, Øystein Bogen, Helene Flood, Gaute Heivoll, Cecilie Hellestveit, Sven Henriksen, Berit Mortensen, Lise Marte Vikse Kallåk, Håkan Nesser og Tore Renberg.

Mer om festivalen på silkfestival.no

I midten av november blir det bokforedrag i Vestfold og på Romerike:

Onsdag 15. november klokka 18 gjester Jon Magnus Horten bibliotek med foredrag.

Torsdag 16. november klokka 12 er turen kommet til Eidsvoll bibliotek.

Jon Magnus har vært utenriksjournalist i VG i over 40 år, helt til han gikk av med pensjon i 2014. I tre år var han VGs korrespondent i USA med base i New York, han var Europa-korrespondent i Berlin i tre år og bodde også i London en periode. VG-jobben tok ham til over 140 land og territorier, til kriger, konflikter, naturkatastrofer og andre begivenheter over hele kloden.

I 2000 bokdebuterte han med boka «Veien til Karlsvogna» om konas kreftsykdom og død. For et par år siden skrev han «Brevet fra Minnesota – i skyggen av den amerikanske drømmen», som forlaget nå planlegger i en engelsk utgave.

«Brevet fra Minnesota» er en fortelling om norske emigranter, nærmere bestemt Jons grandonkel Eivind som dro til USA i 1904 og ikke lot høre fra seg på 47 år. Da kom det et brev, og så ble det på nytt stille. Hva skjedde? Fem års graving i norske og amerikanske arkiver, og syv turer til USA, ga noen av svarene: Religiøs galskap, selvmord, tuberkulosedød, slit, strev og fattigdom er noe av bakteppet i boka. Forfatteren tar leseren med på sin reise Eivinds fotspor for å finne svarene. Det blir en medrivende fortelling og et møte med mennesker, miljøer og historier på to kontinenter.

Hør Jon lese utdrag fra boka,


OM UTVANDRERNE: Brevet fra Minnesota av Jon Magnus.

Jon Magnus: «Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen»
Sakprosa
Innbundet, illustrert
184 sider
Format 220x140 cm
ISBN 978-82-690775-4-4

Kommentarer