Jon Magnus til SILK i Skudeneshavn

Kommer til Skudeneshavn.


Jon Magnus, aktuell med «Brevet fra Minnesota», kommer til SILK – Skudeneshavn internasjonale litteratur- og kulturfestival. Festivalen går av stabelen i Skudeneshavn på Karmøy 1. til 4. november.

Mer om festivalen på silkfestival.no

SILK er en årlig festival med mål om å spre leseglede og kulturelle opplevelser for store og små, og Jon Magnus får selskap av en rekke kjente og spennende nye navn på plakaten, blant andre Zahid Ali, Vigdis Hjort, Kjersti Strømmen, Odd Karsten Tveit, Sigbjørn Mostue, Janne Stigen Drangsholt, Øystein Bogen, Helene Flood, Gaute Heivoll, Cecilie Hellestveit, Sven Henriksen, Berit Mortensen, Lise Marte Vikse Kallåk, Håkan Nesser og Tore Renberg.

Jon Magnus har vært utenriksjournalist i VG i over 40 år, helt til han gikk av med pensjon i 2014. I tre år var han VGs korrespondent i USA med base i New York, han var Europa-korrespondent i Berlin i tre år og bodde også i London en periode. VG-jobben tok ham til over 140 land og territorier, til kriger, konflikter, naturkatastrofer og andre begivenheter over hele kloden.

I 2000 bokdebuterte han med boka «Veien til Karlsvogna» om konas kreftsykdom og død. For et par år siden skrev han «Brevet fra Minnesota – i skyggen av den amerikanske drømmen», som forlaget nå planlegger i en engelsk utgave.

«Brevet fra Minnesota» er en fortelling om norske emigranter, nærmere bestemt Jons grandonkel Eivind som dro til USA i 1904 og ikke lot høre fra seg på 47 år. Da kom det et brev, og så ble det på nytt stille. Hva skjedde? Fem års graving i norske og amerikanske arkiver, og syv turer til USA, ga noen av svarene: Religiøs galskap, selvmord, tuberkulosedød, slit, strev og fattigdom er noe av bakteppet i boka. Forfatteren tar leseren med på sin reise Eivinds fotspor for å finne svarene. Det blir en medrivende fortelling og et møte med mennesker, miljøer og historier på to kontinenter.

Hør Jon lese utdrag fra boka, Brevet fra Minnesota av Jon Magnus.Kommentarer