Boklansering trakk lydhør forsamling til Tokestua


Oddvar Langmyr, leder i Drangedal historielag, introduserer forfatter Jon Magnus (til høyre) for publikum i Tokestua. (Foto: Trond Lepperød)

Boklansering og foredrag trakk rundt 70 publikummere til Drangedals storstue, Tokestua, 19. august. Der satt publikum "tilstedeværende og oppslukt" og hørte forfatter Jon Magnus fortelle "med innlevelse og humor om sitt møte med mennesker, dokumenter og geografi", skriver Drangedalsposten om arrangementet.

Les også: - Vanskelig for å legge boken fra meg

Foredraget var offisiell lansering for boka "Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen", som nå er i salg i landets bokhandlere - og lokalt i Drangedal på Esso-stasjonen i Bostrak og gjennom Drangedal historielag.

- Jeg ville at denne boka skulle lanseres i Drangedal, der det hele startet, sa forfatteren selv under lanseringen. Brevet, som innledet jakten på en forsvunnet grandonkel, fant Magnus i en gammel kiste i stua på Ytterbø, øverst i Tørdal. Det var denne stua Eivind Ytterbø forlot i 1904, da han utvandret til Amerika. Hvordan det egentlig gikk med utvandreren, har lenge vært en gåte. Brevet, som ble sendt i 1951, bar preg av sorg og lengsel. Jon Magnus satte seg fore å finne ut hva som hadde skjedd med morfarens bror. Det er denne jakten på et levd liv den tidligere VG-reporteren forteller om i sin bok.

"Brevet fra Minnesota" gis ut på Maana forlag.

Boka har allerede høstet masse lovord fra leserne. «Jon Magnus har skrevet en spennende, detaljrik og enormt sympatisk bok som både tar for seg hans families store mysterium og som samtidig forteller en bred historie om den norske utvandringen til USA», skriver én. «Imponerende research» og «spennende på flere plan», skriver en annen.

Digital utgave av Drangedalsposten  (abonnement)

Drangedalsposten 26. august (PDF-utgave på BuyAndRead)

Her er noen av bokhandlerne/forhandlerne som selger "Brevet fra Minnesota" av Jon Magnus: Norli Universitetsgata (Oslo), Tronsmo (Oslo), Sagene bokhandel (Oslo), Ark Grünerløkka (Oslo), Norli Tangen Senter (Nesoddtangen), Ark Amfi (Drøbak), Norli Isaksen (Kongsberg), Norli Stortorvet (Kongsberg), Norli Tuven (Notodden), Telemarkens bokhandel (Notodden), Akademika (Bø), Vest-Telemark bok og papir (Seljord), Kviteseid bok og papir (Kviteseid), Bostrak bensinstasjon (Drangedal), Drangedal historielag, Køhn bok og papir (Rjukan), Kystbokhandelen (Kragerø), Ark Herkules (Skien), Ark Brunhjørnet (Trondheim), Ark Sartor Storsenter (Øygarden), Haugenbok (nettbokhandel), Norli (nettbokhandel), Ark (nettbokhandel), Maana forlag (nettbutikk). Lista er ikke fullstendig.

Drangedalsposten
Klipp fra Drangedalsposten 26. august.

Flere anledninger til å høre Jon Magnus

Bakgårdsfestivalen i Drøbak, fredag 3. september: Jon Magnus leser fra sin nye bok

Litteraturhuset i Fredrikstad søndag 26. september: En onkel i Amerika

Bokaften i Drøbak, Smia flerbrukshus 23. november klokka 18.00.Kommentarer