Bokanmeldelse: "Vanskelig for å legge boken fra meg”

Jon Magnus høster god omtale for “Brevet fra Minnesota:

- Under lesningen hadde jeg vanskelig for å legge boken fra meg, skriver Arild Vøllestad i en anmeldelse i Drangedalsposten 5. august. “Der er godt fortellerdriv, med gradvis avsløring av hemmeligheten. Og forfatteren har mange interessante sideblikk til de daværende samfunnsforhold både i Norge og USA”, skriver han videre. Vøllestad peker på at boka om Eivind Ytterbø fra Tørdal er mer enn en snever slektshistorie og nevner at den underveis virvler opp eksistensielle temaer og forholdet mellom datidas masseinnvandring til USA og vår tids flyktningestrømmer.

Drangedalsposten vier to sider til Jon Magnus og boka "Brevet fra Minnesota".

Drangedalsposten har viet to sider til omtale av boka. Lokalavisredaktør Anita Mjelland har møtt Magnus i Drangedal og blitt med til småbruket Ytterbø, der bokas Amerika-historie starter. Hun skriver om kista i stua med malte tømmervegger, kista der Magnus fant brevet fra Minnesota, brevet som fikk ham til å begynne å nøste i grandonkelens liv.Les intervjuet og bokomtalen i Drangedalsposten torsdag 5. august. Du kan kjøpe denne utgaven av Drangedalsposten på Buyandread her. Er du abonnement, kan du lese Drangedalspostens E-avis på Drangedalsposten.no

Fakta om "Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen"

Tidligere VG-journalist Jon Magnus tar leseren med på en reise i nåtid og fortid. Den starter på Telemarkskanalen og går til Nord-Dakota, Minnesota og etterhvert California. Vi møter Eivind og Aaste - Edwin og Esther i det nye landet, to blant én million norske innvandrere som søkte lykken i Nord-Amerika i årene fra 1840 til 1940.

Jon Magnus:
«Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen»
Sakprosa
Innbundet, illustrert
184 sider
Format 220x140 cm
ISBN 978-82-690775-4-4
Kr 379,-

Spør etter boka i din lokale bokhandel

Kommentarer