Fornyet interesse og nytt opplag med «Milorgs D16»

Nytt opptrykk av «Milorgs D16».


Vi opplever økende etterspørsel og har fylt opp lageret igjen med «Milorgs D16».

Interessen for okkupasjonshistorie avtar ikke, og Roar Løken har skrevet standardverket for deg som vil forstå motstandskampen i Øvre Telemark, Kongsberg og Numedal.

Løken begrenser seg ikke til Milorg, men vier også plass til kampen om tungtvannet og Operasjon Sunshine, der britenes Special Operations Executive (SOE) og norske agenter trakk veksler på Milorg og lokale ressurser.

Boka gir en detaljert oversikt over hvem, hva og hvor om organisering, verving, våpentrening, forsyninger, flyslipp, kurerer og aksjoner i og rundt byene Kongsberg, Notodden og Rjukan i perioden 1940-1945.

Historiker Roar Løken.


Mandag 18. mars gjestet Roar Løken Rjukan med foredrag om motstandskampen i distriktet under okkupasjonen. «Vellykket og spennende», lød tilbakemeldingene.

Roar ble intervjuet av Rjukan Arbeiderblad og sa det var veldig kjekt å komme tilbake til Rjukan og treffe masse kjentfolk.

– Rjukan føles alltid som litt hjemme, sier han til avisa.

Har du ikke sikret deg boka, kan du spørre etter den i din lokale bokhandel eller kontakte Maana forlag. Bestiller du på vår nettbutikk, får du boka hjem i posten uten ekstra kostnader.

Løken flyttet fra Rjukan i 1968 og har bosatt seg i Egersund. Han er nå pensjonert lektor. Han har historie som hovedfag og har brukt pensjonisttida til å skrive bøker. «Milorgs D16» fra 2019 bygger videre på et arbeid om okkupasjonshistorien han startet på for flere år siden. Løkens siste bok handler om de dansk-norske tropekoloniene og er ute på Solum Bokvennen. Her skriver han om nordmenn som var aktive i tropekoloniene under og etter dansketida.

Det blir en ny anledning til å møte Løken på Bibliotekkjelleren onsdag 20. mars klokka 18.00. Da skal han snakke om dansk-norsk kolonihistorie, slaveri, sukker, krydder og misjon.

Roar Løken:
«Milorgs D16: Militær motstand, sabotasje og antisabotasje i Øvre Telemark, Kongsberg og Numedal 1940-1945»
392 sider, illustrert, heftet (softcover).
ISBN 978-82-690775-3-7

Roar Løken på godt besøkt foredrag på Rjukan 18. mars. (Foto: Rjukan historielag)


Kommentarer