Bokaktuelle Jon Magnus er på veien med foredrag om norske utvandrere

Denne høsten skal forfatter og tidligere VG-journalist Jon Magnus holde flere foredrag rundt om i landet.


Bokaktuelle Jon Magnus har allerede holdt en rekke foredrag i år om norske utvandrere i USA og sin jakt på en forsvunnen grandonkel. Kvindernes Læseforening i Porsgrunn, Sølvberget kulturhus i Stavanger, Norli Bokhuset i Tromsø og American Festival i Vanse har allerede hatt besøk, og flere foredrag venter utover høsten. Her er en foreløpig oversikt:Jon Magnus under American Festival i Vanse i juni.

Jon Magnus er aktuell med boka Brevet fra Minnesota – i skyggen av den amerikanske drømmen (ISBN 978-82-690775-4-4). Den handler om to norske utvandrere, Eivind og Aaste fra Tørdal i Telemark – Edwin og Esther i USA. De forlot gamlelandet under den store norske utvandringsbølgen og kom aldri tilbake. Magnus løfter dem ut av glemmeboka og vever deres historie inn i det store bildet om emigrantene. Eivind – med etternavnet Ytterbø – var forfatterens grandonkel på morssiden. Hans reise startet i 1904 fra Fjågesund og Bergsto brygge på Telemarkskanalen. Først slo han seg ned i Nord-Dakota, senere Minnesota og til sist i California. Boka forteller levende om drømmer, slit og strev og harde realiteter i det nye landet, men ser også på motivene for å bryte opp og reise bort for godt.


Du kan spørre etter «Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen» i din lokale bokhandel. Boka er på 184 sider.

Kommentarer