På fisking med Dagros: Tolv historier med et vidt spenn

Ottar Jakobsen (født 1960) kommer fra Skien og er bosatt i Oslo. I 2017 kom han med novellesamlingen Historier om det som var. Hans siste utgivelse er en ny samling korte fortellinger med tittelen På fisking med Dagros og andre historier.

På fisking med Dagros og andre historier.

Forfatteren byr på mystikk, gys, munterhet og alvor og historier som ofte beveger seg i virkelighetens gråsoner.

Boka inneholder tolv historier fordelt på 90 beskjedne sider. Det er fortellinger med et vidt spenn. Det er mystikk, gys, munterhet og alvor hver for seg og i skjønn forening. Vi tas med til bakgater i Sheffield, Kairo og Oslo, en elveos på Vestlandet, en lakseelv i Nordland og på ville veier i Telemark. Underveis gir forfatteren nikk til noen av sjangerens mestere; M. R. James, Jorge Luis Borges og Ernest Hemingway.

I åpningsnovellen, Et lite sted i Fielding Road tas vi med til Nord-England et sommerdøgn på midten av 1990-tallet, mens en annen, Stormen, bringer oss rett inn i et forblåst og vått værkaos på Rjukan i 1987. Og heller ikke denne gang snyter Jakobsen leseren for sin paradegren; fiskehistoriene. Tittelnovellen handler om ørretfiske med blanke sluk et sted i Hardanger der jeg-personen får uventet selskap. En annen historie, Nattfiske, utspiller seg en lys, men likevel dyster sommernatt i Korgen i Nordland.

Boka koster 179 kroner og kan kjøpes direkte fra forlaget eller hos Norli Universitetsgata i Oslo, eventuelt på nett.

Ottar Jakobsen:
På fisking med Dagros og andre historier
Noveller
Heftet
96 sider, softcover
Maana forlag 2021
ISBN 978-82-690775-5-1
Kr 179,-

Kommentarer

Populære innlegg