Jon Magnus gjester Tromsø

Tidligere VG-journalist Jon Magnus deltar på mediekonferansen Svarte Natta i Tromsø 22. til 24. april. Sammen med NRKs Monica White Martinsen og NJs Trond Idås skal han snakke om møter med menneskelige lidelser og hvordan de kan påvirke deg. Magnus har dekket krig, kriser og katastrofer i over 40 år før han gikk av med pensjon, og noen av disse oppdragene reflekterer han over i boka «Sommerfuglene i Armero» (Aschehoug, 2015). Utenfor festivalen, men fortsatt i Tromsø, svinger Jon innom Norli Bokhuset i Storgata lørdag. Der signerer han sin siste bok, «Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen» (Maana forlag, 2021), som er et journalistisk graveprosjekt i egen familiehistorie.

Magnus har høstet varm mottakelse for denne fengslende og velskrevne dokumentarboka. Vi møter Eivind og Aaste fra Tørdal - Edwin og Esther i det nye landet, to blant én million norske innvandrere som søkte lykken i Nord-Amerika i årene fra 1840 til 1940.

I sin leting etter svar om slekta og fortiden støter forfatteren på dramatiske hendelser og tidligere skambelagte sannheter.

Jon Magnus:
«Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen»
Sakprosa
Innbundet, illustrert, 184 sider
Format 220x140 cm
ISBN 978-82-690775-4-4

Pensjonert VG-journalist Jon Magnus med sin siste bok, Brevet fra Minnesota.


Martin på Norli Bokhuset i Storgata i Tromsø inviterer til boksignering med forfatter Jon Magnus.


Kommentarer

Populære innlegg