Førsteplass på lokal bestselgerliste for «Brevet fra Minnesota»


Telemarkens Bokhandel på Notodden har presentert sin bestselgerliste for 2021.

- Gratulerer med seieren til Maana forlag og forfatter Jon Magnus med boken «Brevet fra Minnesota, i skyggen av den amerikanske drømmen», skriver de på Facebook.

Jon Magnus gleder seg over plasseringen og hilser tilbake:

- Å slå både Abid Raja, Lucinda Riley, Jørn Lier Horst og Linn Ullmann og en drøss andre gode forfattere er ikke hverdagskost! Takk til dere i bokhandelen, og takk til alle dere som kjøpte boken! skriver han på sin Facebook-side.

Interessen for boka og forfatteren fortsetter fortsetter i 2022. I Stavanger har det vært rift om billettene før bokprat med Jon Magnus torsdag 3. februar i Sølvberget kulturhus. 19. januar var forfatteren på godt besøkt møte i Kvindernes Læseforening i Porsgrunn og holdt foredrag der.


Kort om boka 

I «Brevet fra Minnesota, i skyggen av den amerikanske drømmen» tar forfatter Jon Magnus leseren med på en reise i nåtid og fortid og sin egen jakt på sannheten om grandonkelen som dro til Amerika i 1904. Reisen starter på Telemarkskanalen og går til Nord-Dakota, Minnesota og etterhvert California.

Vi møter Eivind og Aaste fra Tørdal – Edwin og Esther i det nye landet, to blant én million norske innvandrere som søkte lykken i Nord-Amerika i årene fra 1840 til 1940.

Dette er lokalhistorie med utferdstrang og en sterk fortelling om norsk-amerikanere som aldri vendte hjem.

Om forfatteren

Jon Magnus (født 1948) er fra Nordstrand i Oslo, bor i Drøbak og har familierøtter i Telemark. Han har 40 års fartstid som VG-reporter verden rundt, hvorav sju år som utenrikskorrespondent i London, Berlin og New York. Han har skrevet flere bøker, blant annet «Veien til Karlsvogna» fra 1999 om kreft og kjærlighet og «Sommerfuglene i Armero» fra 2015.

Brevet fra Minnesota: I skyggen av den amerikanske drømmen
Av Jon Magnus
Dokumentar
Innbundet, illustrert
184 sider
Format 220x140 cm
368 g
Maana forlag, 2021
ISBN 9788269077544
Kroner 379,-

Kommentarer

Populære innlegg