Nå blir «Brevet fra Minnesota» fotoutstilling

Jon Magnus med RMS «Campania», skipet som brakte hans egen grandonkel til Amerika og et av flere bilder du kan se på utstillingen i Niels Carlsens gate 2 i Drøbak.


Lørdag 6. november holder Jon Magnus foredrag og innleder utstilling på Drøbak Kunstnerforum i ​​Niels Carlsens gate 2 i Drøbak. Her kan du blant annet se bilder av Amerika-båter som RMS «Campania» og D/S «Stavangerfjord», som tok så mange nordmenn over Atlanteren i den store utvandringsbølgen. Du får også se noe av det private bildematerialet Jon Magnus har samlet inn under sitt arbeid med boka «Brevet fra Minnesota». Det er fotografier som forteller om grandonkelen fra Tørdal i Telemark som vendte Norge ryggen i 1904 og det livet som møtte ham i det norske Amerika. Det er videre bilder som viser hva Jon Magnus fant da han begynte å pusle sammen bitene av et levd liv mer enn 100 år senere.

Utstillingen på Drøbak kunstnerforum blir hengende fram til 17. november.

Drøbak Kunstnerforum inviterer til foredrag og utstilling i november.
.
Noter deg også datoen tirsdag 23. november. Da går den årlige bok- og forfatterkvelden av stabelen i Frogn kommune. Det blir helaften på kultur- og flerbrukshuset «Smia» i Drøbak, der Jon Magnus og forfatterne Mona Ringvej og Kristina Quintano skal grilles av bokvert Fredrik Elfstrand fra Frogn bibliotek.

Kommentarer

Populære innlegg