Møt forfatter Jon Magnus

Forfatter Jon Magnus er på veien de neste månedene for å snakke om norsk-amerikanere som aldri vendte hjem. Her er noen av arrangementene.

Tidligere VG-journalist Jon Magnus er aktuell med "Brevet fra Minnesota - i skyggen av den amerikanske drømmen".


Torsdag 28. oktober gjester han Farsund og holder foredrag på Kulturbokhandelen Norli på Torvet 2 i Norges tredje sørligste kommune. For de som ikke vet det; I den store utvandringsbølgen fra Norge til Amerika utmerket Lista seg med høy andel utvandrere. De som vendte hjem igjen til Agder brakte med seg litt av USA, og sporene er synlige den dag i dag. Listelendingene er stolte av sine Amerika-forbindelser. Kjører du 10 minutter vestover fra Farsund, på fylkesvei 43 (Route 8), kommer du til Brooklyn Square i tettstedet Vanse med den amerikansk-inspirerte butikken Trunken. Hvert år kan du også oppleve American Festival her. Kulturbokhandelen Norli i Farsund har invitert Magnus til foredrag med boksalg, signering og servering.


Lørdag 6. november holder Jon Magnus foredrag og innleder utstilling på Drøbak Kunstnerforum i ​​Niels Carlsens gate 2 i Drøbak. På utstillingen kan du blant annet se bilder av Amerika-båter som RMS Campania og D/S Stavangerfjord, som tok så mange nordmenn over Atlanteren i den store utvandringsbølgen. Du får også se noe av det private bildematerialet Jon Magnus har samlet inn under sitt arbeid med boka “Brevet fra Minnesota”. Det er bilder som forteller om grandonkelen fra Tørdal i Telemark som vendte Norge ryggen i 1904 og det livet som møtte ham i det norske Amerika og bilder som viser hva Jon Magnus fant da han begynte å pusle sammen bitene av et levd liv mer enn 100 år senere.


Tirsdag 23. november går den årlige bok- og forfatterkvelden av stabelen i Frogn kommune. Det blir helaften på kultur- og flerbrukshuset «Smia» i Drøbak, der Jon Magnus og forfatterne Mona Ringvej og Kristina Quintano skal grilles av bokvert Fredrik Elfstrand fra Frogn bibliotek.


Onsdag 24. november er Jon Magnus en av flere forfattere som dukker opp på tradisjonsrikt Adventskalas hos Akademika bokhandel i Bø i Telemark (Midt-Telemark kommune). Bygda i hjertet av Telemark har store forfattertradisjoner og har fostret navn som Eldrid Lunden, Vidar Sundstøl og Halvor Kleppen. Denne kvelden kommer blant andre Lars Vik fra Porsgrunn, som er aktuell med bok om moren Bjørg Vik og Runa Skjeldal, som har gått på forfatterstudiet i Bø og nå har skrevet sin første bok, romanen Eleonora.


Lørdag 27. november tar Jon Magnus turen til vakre Kviteseid og julemarked hos Kviteseid bok og papir. Den Amerika-ferden Jon Magnus beskriver i “Brevet fra Minnesota” starter nettopp på Bergsto brygge i Kviteseid. Den var her grandonkelen Eivind steg om bord i kanalbåten Victoria etter å ha gått over heia fra Tørdal.

Bokaften i regi av Frogn bibliotek 23. november. Klikk på bildet for å se større versjon.
Onsdag 24. november kommer Jon Magnus til Bø og Akademika bokhandel.

Kommentarer

Populære innlegg