Se bildene fra Roys gatevandring på Lokalhistoriewiki

{{Filinformasjon |beskrivelse = Rjukan, Ingeniør Waadens gate. |kilde = Eget bilde |dato = 5. juni 2019 |opphavsperson = Roy Olsen }} == Lisensiering == {{self|cc-by-sa-3.0}} Kategori:Veger Kategori:Tinn kommune [[K…

Arbeidergata med Folkets Hus, Atrågata på Ingolfsland, den 140 meter lange Bøensgate - uten en eneste adresse eller Håkanesvegen, som i dag loser de fleste tilreisende inn i Vestfjorddalen. Ringer det noen bjeller?

Pensjonert kinomaskinist, evige jernbaneentusiast og ikke minst fremragende fotograf Roy Olsen fra Larvik/Bø har gjennom flere år trålet gater og veier med kamera for å dokumentere nåtida som raskt blir fortid. Han har fotografert gater i Bø, Oslo og Larvik for å nevne noe, og før koronavåren satte en foreløpig stopper for feltarbeidet hadde han flyttet fokus til gater og veier i Tinn og på Rjukan.

Resultatet av Roys siste informasjonsinnhenting finner du på Lokalhistoriewiki under overskriften «Veier i Tinn». Her har han denne høsten lastet opp en rekke gatenavn med kort historikk og også fått med nye bilder fra flere av dem.

Roy er interessert i å oppdatere og utvide databasen, så om du har innspill, mer informasjon eller vil påpeke feil som bør rettes, så ta kontakt med ham. Du finner kontaktinfo på Facebook-sida hans her.

Vi slår gjerne et slag for dugnadsprosjektet Lokalhistoriewiki her på bloggen, en ressurs vi har benyttet oss av flere ganger i arbeidet med lokalhistorie.

Lokalhistoriewiki er en fag- og forskningswiki som drives av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) ved Nasjonalbiblioteket.Wikien har over 2 millioner besøk i året og i skrivende stund 59.132 artikler og 181.999 bilder. De som vil kan bidra med å skrive, redigere eller laste opp bilder ved å registrere seg som bruker. Det er altså det Roy Olsen har gjort, og på den måten gjør han sitt lokalhistoriske arbeid tilgjengelig for alle og åpner for at andre kan bygge videre på det han har samlet.

Trond

(Roy Olsen har fulgt Rjukanbanen gjennom flere tiår og har tidligere bidratt med flotte bilder til Maana forlags utgivelser om banen og fergene, første gang i boka «På sporet av et industrieventyr» fra 1995 og sist i «Reisen med Rjukanbanen - gjennom krig og fred».)

Kommentarer

Populære innlegg