Møt bokhandlerne! Her får du kjøpt «Milorgs D16»

Heidi og Halvor hos Akademika i Bø.

Her skal du få møte noen av våre samarbeidspartnere. I bokhandelen i Sam Eydes gate 61 på Rjukan møter du blant andre Hanne Persson. Denne bokhandelen, nå Rjukan Libris, er fortsatt kjent som Køhns bokhandel og bærer ennå det juridiske navnet Edv. Køhn Bok og Papirhandel. Dette var Maana forlags første utsalgssted da vi lanserte den første boka om Rjukanbanen tilbake i 1995 og Jan Køhn var sjef.

I nabokommunen Notodden har vi også hatt gode samarbeidspartnere opp gjennom årene. Her finner du bokentusiastene Wenche og Astrid i hver sin konkurrerende butikk - den ene i Storgata, den andre på Tuven.

Hanne hos Rjukan Libris.

Wenche Brattli i Telemarkens Bokhandel er en virkelig ildsjel når det gjelder bøker på Notodden. Hun driver en bokhandel med røtter tilbake til 1898, og den har holdt til i de samme lokalene i Storgata 28 siden 1934. Før var det familien Meier som drev bokhandelen - i tre generasjoner. I 1997 gjorde kjedene sitt inntog, men i 2010 tok Wenche og familien over og har siden drevet Telemarkens Bokhandel videre på egen kjøl. Telemarkens Bokhandel er i dag medlem av Fribokhandel, et nettverk av frittstående bokhandlere rundt om i landet. Bare det fortjener respekt!

Notodden holder seg med to bokhandlere. På kjøpesenteret like utenfor byen finner du Norli Tuven, som også har medarbeidere som brenner for jobben sin og som gir den lokale litteraturen god eksponering. «Bokelsker til fingerspissene», het det i avisa Telens intervju med butikkmedarbeider Astrid Velta nylig.

Astrid Velta forteller i intervjuet med Telen at hun leser en bok i uka og i tillegg en rekke bokanmeldelser og bokomtaler. «Det er en kjempefordel å skulle selge ei bok man har lest», sier hun i intervjuet og forteller at hun tenker på hvem den og den boka kan passe til når hun pakker opp nye esker med bøker. Astrid kjenner nemlig lesevanene til en god del kunder etter 17 år i bokhandelen.

Lene i familiebedriften Norli Isaksen i Storgata på Kongsberg.

På Kongsberg i nabofylket Buskerud har de en kjempetrivelig bokhandel i Storgata med et stort utvalg lokallitteratur. Norli Isaksen har både bøker og leker, og Lene Isaksen er daglig leder i det som er en familiebedrift med lange tradisjoner.

Lista er mye lengre. Vi må også nevne Heidi og Halvor hos Akademika Bø i Sandåkergården midt i Bøgata, en bokhandel vi har et helt spesielt forhold til. Dette er altså noen av de Maana forlag samarbeider med. Hanne, Wenche og Astrid, Lene, Heidi og Halvor er alle eksempler på flotte fagfolk som tross alle utfordringer i varehandelen står på for lokallitteraturens plass i butikkhylla. Uten dem hadde det ikke gått. Støtt din lokale bokhandel!

PS. Om du ikke bor nær en bokhandel eller må ha «Milorgs D16» hjem i posten, kan du bestille denne og andre av våre utgivelser i Maana forlags nettbutikk. Porto kommer i tillegg.

Wenche Brattli i Telemarkens bokhandel i Storgata på Notodden.
Fyldig bord med lokallitteratur hos Norli Tuven.

Kommentarer